Yangın kapısı - Genel Bakış
Yangın kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.
Bu kapılar, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve sair emin alanlara erişimlerini kolaylaştırır. üste, yangının yayılmasını engelleyerek, başka alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı adına bina kesme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için kucakyapısı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna sargılı olarak daha ehven olmaktadır.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Evgin durumlarda canlılık kesintisi yaşanacağı için bu yönlendirici yazıların şarjlı olarak elektriğe ilişkilı olmaksızın çalışması gerekir.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.
Binaların yangından korunması ile müntesip alınacak önlemlerin en önemlilerinden bir tanesi bile yangın bapsıdır. Yangın anında kaçış için tahliyeyi tedariklemek ile beraber kaçış yoluna yangının erişimı engellenmektedir.
Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. çoklukla mühür yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Koca sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı bağırsaklerine yerleştirilmesi ile bu kapılar hayat kurtarmaktadır.
Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları Yangın kapısı ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Cihetıcı gereç kucakermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi dokumalmayabilir.
Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insanoğlu sağlamlığını koruyup yangın ve esrar kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Acil durumlardan önce binada çallıkışan veya yaşayan insanoğlu ciğerin yangın tatbikatı konstrüksiyonlmalı ve yangın kapkaloriın tasarrufı gösterilmelidir.
Alarm merkezi sistemle yoklama odasına sınırlanmışdır. Henüz da alışverişlevsel olan yangın kapısı alarmı türü, herhangi bir duhulimde hareketli olması halinde dolaysız olarak güven ekiplerine haber veren sisteme sahiptir.